Close
Waar bent u naar op zoek?
Van -4 tot 40 celcius
Bel ons gerust voor informatie 0418-636300

Over ons

Het is inmiddels meer dan 30 jaar geleden dat Gian Piels (eigenaar van koelhuis Nedcool) de keuze maakte om niet zozeer het champignon- en fruitteeltbedrijf van zijn ouders over te nemen, maar te starten met koelcellen. Die fascinatie voor techniek zat er toen al in. Zijn allereerste klant was een teler van peren en tot op de dag van vandaag blijft Gian zich verdiepen in het nog beter bewaren van deze specifieke fruitsoort.

“Het is niet vreemd dat ik meedoe aan wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen University & Research naar de bewaring van peren. Sterker nog, met dat product begon ik mijn bedrijf.”
Over ons
AGF en non-food
Het blijft echter niet bij peren. Van hortensia’s tot sapconcentraten en van non-food tot de nieuwste pilotproducten van grote R&D-afdelingen, in de koelcellen van koelhuis Nedcool wordt tegenwoordig van alles opgeslagen.

“Dat maakt mijn vak zo mooi. Dat ik enerzijds meedenk met het conditioneren van fruitbomen en anderzijds samenwerk met de grote productontwikkelaars van multinationals om hun producten te testen onder verschillende omstandigheden. Geen dag is hetzelfde.”
Flexibiliteit van -4 tot +40
Waar sommige bedrijven slechts een beperkte range van temperatuur aanbieden, draait het bij koelhuis Nedcool juist om flexibiliteit. De ene AGF-soort moet specifiek op 9,3 graden bewaard blijven, terwijl een pilotproduct juist de ene dag in een omgeving van 30 graden wordt getest en de dag daarna op 35 graden.

“Ja, dit bedoel ik dus. Het is toch mooi dat je dit voor je klanten kunt betekenen? Dat je alles eruit haalt wat er voor ze in zit, zelfs met behulp van wetenschappelijk onderzoek. En er zelf nog lol aan beleeft ook?”
Duurzaam ondernemen Nedcool
Duurzaam ondernemen
Duurzaam ondernemen is belangrijk voor koelhuis Nedcool. Dit krijgt vorm door een continue focus op energiezuinige werking van het koelhuis, onder meer door:
  • continue monitoring van de koelinstallatie
  • bedrijfsspecifieke softwareaanpassingen
  • hermetische afsluiting tussen overslagruimte en vrachtwagen tijdens laden en lossen
  • isolatie van het koelhuis
  • bewegingssensor-gestuurde verlichting
  • kantoorverwarming door restwarmte van de koelinstallaties
  • 2.500 zonnepanelen op de diverse daken van het koelhuis
Start vandaag nog met uw koelopslag
Interesse in opslag voor uw producten? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden! Wij denken graag met u mee over de ideale opslag van uw product.
Cookies
Wij gebruiken cookies. Lees hier meer over.
Akkoord