Nedcool

Nedcool. Van -4 tot +40ºC

Direct koelopslag nodig?
Bel 0418-636300

Over ons

“Hoe bewaar je peren het best? Het is niet vreemd dat ik meedoe aan dit wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen University & Research. Sterker nog, daar begon ik mijn bedrijf mee.”

Het is inmiddels zo’n 25 jaar geleden dat Gian Piels (eigenaar van Nedcool) de keuze maakte om níet het fruitteeltbedrijf van zijn ouders over te nemen, maar juist de koelcellen die op hun erf stonden. Die fascinatie voor techniek zat er toen al in. Zijn allereerste klant was een teler van peren en tot op de dag van vandaag blijft Gian zich verdiepen in het nog beter bewaren van deze specifieke fruitsoort.

 

AGF en non-food

Het blijft echter niet bij peren. Van hortensia’s tot sapconcentraten en van non-food tot de nieuwste pilotproducten van grote R&D-afdelingen, in de koelcellen van Nedcool wordt tegenwoordig van alles opgeslagen.

“Dat maakt mijn vak zo mooi. Dat ik enerzijds meedenk met het conditioneren van fruitbomen en anderzijds samenwerk met de grote productontwikkelaars van multinationals om hun producten te testen onder verschillende omstandigheden. Geen dag is hetzelfde.”

 

Flexibiliteit van -4 tot +40

Waar sommige bedrijven slechts een beperkte range van temperatuur aanbieden, draait het bij Nedcool juist om flexibiliteit. De ene AGF-soort moet specifiek op 9,3 graden bewaard blijven, terwijl een pilotproduct juist de ene dag in een omgeving van 30 graden wordt getest en de dag daarna op 35 graden.

“Ja, dit bedoel ik dus. Het is toch mooi dat je dit voor je klanten kunt betekenen? Dat je alles eruit haalt wat er voor ze in zit, zelfs met behulp van wetenschappelijk onderzoek. En er zelf nog lol aan beleeft ook?”

Gian Piels