Nedcool

Nedcool. Van -4 tot +40ºC

Direct koelopslag nodig?
Bel 0418-636300

Van Kempen Koudetechniek levert koelinstallatie op basis van ammoniak

Nedcool breidt koelopslag met 30.000 m3 uit

Op 14 februari 2018 heeft Nedcool getekend voor de bouw van de koelinstallatie door Van Kempen Koudetechniek. Het betreft een hoogwaardige ammoniakinstallatie voor de langdurige peren bewaring op het allerhoogste niveau. “Deze installatie maakt gebruik van natuurlijke koudemiddelen, wat niet alleen een energiebesparing en een fiscaal voordeel oplevert maar wat ook nog eens beter voor het milieu is. Maar het allerbelangrijkste, het geeft de allerbeste bewaarresultaten”, vertelt Gian Piels van Nedcool.

Door de 25 jaar ervaring met de gekoelde opslag van allerhande producten is Nedcool specialist bij het bepalen van het juiste bewaarregime. Daarnaast gebruiken zij de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder van de Wageningen UR Food en Biobased Research. “Ik heb voor Van Kempen Koudetechniek gekozen vanwege haar ervaring en bekendheid met het product. Vooral de jarenlange kennis op het gebied van langdurige opslag van peren. Het was de combinatie van product, vak- en installatiekennis welke het verschil heeft gemaakt”, aldus Gian.

Nedcool had al een opslagcapaciteit van 20.000m3; echter met deze uitbreiding komt daar nog eens 30.000m3 bij. Het ambitieuze project wordt medio augustus opgeleverd. Frank Boeijen van Van Kempen Koudetechniek is verheugd over de keuze van Nedcool. “Bij Nedcool gaat het niet alleen om de kwantiteit maar vooral ook om de kwaliteit. Zij streven ernaar om het beste koelhuis van Nederland te zijn door een continue kwaliteitswaarborging.”

“Nedcool is gespecialiseerd in langdurige bewaring van peren. Deze kunnen door een mooie samenwerking tussen kennis en koeling jaarrond bewaard worden, zonder kwaliteitsverlies. Maar ook planten, (fruit)bomen, importfruit en aardappels worden in de koelcellen bewaard. De klanten van Nedcool variëren van de lokale fruitteler tot de grotere spelers op de markt. Wij zien uit naar een prettige samenwerking en een prachtig project met uiteindelijk superieure bewaarresultaten!”

Voor meer informatie:
Nedcool B.V.
Provincialeweg 40
5334 JH Kerkdriel
T 0418-636300
M 06-50204044
info@nedcool.nl
www.nedcool.nl

Voor meer informatie:
Van Kempen Koudetechniek 
Frank Boeijen
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel
T +31 (0)344 634884
fb@vkkt.nl
www.vankempen-tiel.nl